The following macros are not currently supported in the header:
  • style

18-09-2021

Beter in kunnen spelen op situatiewijzigingen in Findesk

Geplaatst op: 18/9/2021

Als adviseur wil je zo goed mogelijk inspelen op de situatie van je klant. Bepaalde situaties kunnen de aankomende jaren veranderen, bijvoorbeeld het inkomen dat binnen nu en 10 jaar veranderd, er geen recht meer is op hypotheekrenteaftrek, verplichtingen aflopen of AOW data die op verschillende momenten ingaat.

We ontvingen vanuit jullie (Findesk gebruikers) waardevolle tips en feedback voor de “samenstellenpagina”, hier zijn we mee aan de slag gegaan!

 

Findesk geeft nu ook inzicht in de momenten waarop en wanneer de situatie van de klant wijzigt en wat dit betekent m.b.t. de hypotheek mogelijkheden, bijvoorbeeld:

  • De beschikbare ruimte in een periode is nu duidelijker weergegeven waardoor het nog makkelijker is om de samenstelling te laten aansluiten bij de financiële mogelijkheden van de klant.

  • De maandlasten op basis van het toets inkomen. Wanneer er een stijging in inkomen is mag deze wettelijk gezien niet worden gebruikt in de toetsing, dit is nu wel inzichtelijk waardoor het onderbouwen van het advies makkelijker is in de situatie waarin bijv. de AOW later ingaat dan de loondienst stopt.

Hierdoor ontstaat er een completer hypotheekadvies volledig gebaseerd op de wet -en regelgeving van nu.

Vragen of opmerkingen? Neem contact op met onze support.