The following macros are not currently supported in the header:
  • style

21-05

Ondersteuning voor HDN22 toegevoegd

Geplaatst op: 21/5/2022

Findesk is geüpdatet om de nieuwe HDN-versie HDN22 te ondersteunen. HDN is de communicatiestandaard waarmee aanvragen voor hypotheken, verzekeringen en consumptieve kredieten worden verstuurd. Lees hieronder meer over de wijzigingen:

Studieleninginventarisatie

Bij de inventarisatie van Verplichtingen wordt het in de keten belangrijk dat studieleningen zijn meegenomen. In Findesk vullen we de Studieleninginventarisatie alleen op de HDN aanvraag in indien er een studieschuld of studievoorschot als Verplichting is aangemaakt. Dit zijn geen verplichte velden in Findesk, dus als je dit niet hebt opgevoerd dien je op de HDN-aanvraag zelf aan te geven of studieleningen geïnventariseerd zijn.

OorspronkelijkeLening niet meer gevuld bij DoorlopendKrediet

Voor verplichtingen die vallen onder GeregistreerdeLening wordt in geval van een doorlopend krediet in de HDN-aanvraag alleen nog het veld LimietDoorlopendKrediet gevuld en niet meer het veld OorspronkelijkeLening.

Van Alimentatie naar Partneralimentatie

Bij het inventariseren van de Overige inkomsten kon je bij Bron kiezen voor Alimentatie. Deze waarde hebben we gewijzigd naar Partneralimentatie en wordt ook met die waarde gevuld naar de HDN aanvraag. Voor de Overige inkomsten houden we bij de inventarisatie van het inkomen geen rekening met Kinderalimentatie.

 

BeroepType Anders toegevoegd

Bij het toevoegen van een Loondienstbetrekking onder Inkomen Nu kun je nu ook kiezen voor het beroepstype "Anders" en wordt dit gevuld in de HDN-verzekeringsaanvraag indien het veld vereist is in het schema van de aanbieder.

 

Overige wijzigingen

  • Bij de keuze voor NHG-mutatiesoort “Echtscheiding" wordt het veld AfkoopExPartner in de HDN-aanvraag gevuld met Koopsom deel ex-partner.

  • De naamswijziging voor de Callas producten in het thema Arbeidsongeschiktheid zijn vanaf nu volledig omgezet naar Credit Life producten.