Een adviesdossier kopiëren

Let op: het advies kopiëren werkt alleen met dezelfde doelstelling en dezelfde uitgangspunten. Dit is niet bedoelt voor het kopiëren van het advies wanneer de klant later terugkomt en een verbouwing wil. Hiervoor moet zoals gebruikelijk een nieuw dossier aangemaakt worden en is deze kopieer-knop niet van toepassing.

Visie:

De kopieer-knop kun je gebruiken wanneer je meerdere adviezen voor eenzelfde doelstelling wilt maken voor een klant om bijvoorbeeld een situatie te schetsen met een aankoop van een bestaande woning, maar daarnaast ook een advies met een verbouwing bij deze aankoop en daarnaast eventueel nog een advies met een consumptieve verhoging.

Je hoeft nu niet meer je bestaande advies hiervoor aan te passen maar kunt de doelstelling kopiëren tot en met de laatst aangemaakte samenstelling.

Wanneer je een tweede aanvraag naar een andere geldverstrekker wilt sturen kun je deze functionaliteit ook gebruiken. Een zelfde advies wordt dan aangemaakt waarna je een samenstelling kunt maken op basis van de nieuwe rentegegevens en vervolgens de normale flow doorloopt van Findesk. Beide aanvragen zullen dan in de HDN Postvak staan en kunnen ook los van elkaar aangepast worden.
 

Hoe werkt deze functionaliteit?

In het aangemaakte dossier van de klant zie je tussen ‘Nieuw’ en ‘Open’ ook ‘Kopieer’. Findesk kopieert het advies welke je als laatste geopend hebt wanneer je op de Kopieer-knop klikt. De inhoud van dit advies wordt volledig overgenomen tot en met de laatst aangemaakte samenstelling óf de geselecteerde samenstelling van het advies wat je hebt gekopieerd.

Let wel op de naam van het hypotheekadvies. Wil je een reproduceerbare naam voor je advies i.p.v. de door Findesk gegenereerde ‘Een bestaande woning kopen Kopie 1’ naam? Vul dan het veld Naam hypotheekadvies op het Doelstellingscherm. Findesk zal de gegeven naam overnemen waardoor je deze gemakkelijk terug kunt vinden in je lijst met adviezen.

Productenmand en Postvak

Wanneer je een advies kopieert om hiervoor een tweede aanvraag bij een andere geldverstrekker te doen dan zie je in het productenmandje 2 aanvragen staan. In de afbeelding hieronder is de aanvraag voor de ABN Amro al verzonden en staat de aanvraag voor Centraal Beheer klaar om verzonden te worden. Beide aanvragen kunnen hier aangepast worden wanneer dit gewenst is.

Je postvak heeft, nadat je de 2e aanvraag verzonden hebt, 2 lopende aanvragen (zie onderstaande afbeelding). Beide aanvragen hebben hun eigen status en zijn zodoende goed te volgen.

Wil je terug naar de inhoud van je eerdere aanvraag?

Ga hiervoor terug naar het Themaoverzicht in je klantdossier. Klik hiervoor op Open (zie onderstaande afbeelding). Selecteer vervolgens het advies wat je wenst te openen - hiervoor is het geven van een naam aan je hypotheek advies erg handig - en hierin kun je dan verder werken.