The following macros are not currently supported in the header:
  • style

03-04

Specificeren van eigen middelen en vernieuwingen draagplicht

Geplaatst op: 3/4/2023

In het tabblad financiering is een mogelijkheid toegevoegd om de in te brengen eigen middelen te specificeren. De inbreng van de eigen middelen per persoon wordt dan meegenomen in het maken van een samenstelling op basis van draagplicht. Daarnaast wordt in de vernieuwde draagplicht samenstelling rekening gehouden met het eigenwoningverleden per aanvrager.

De gegevens van de samenstelling en het advies op basis van draagplicht, worden gebruikt om een draagplichtovereenkomst op te stellen. Deze is te downloaden vanuit de pagina 'Producten'.

Meer leren over de volledige functionaliteit?

Lees de FAQ, bekijk de videocasus, of leer meer over de draagplichtovereenkomst.

E-learning

Speciaal voor alle Findesk adviseurs bieden wij, in samenwerking Jasper Horsthuis van De Scheidingsdeskundige, een e-learning over de fiscale en juridische bijkomstigheden van een draagplichtovereenkomst aan.

Het samen aangaan van schulden brengt fiscale risico’s met zich mee. Verkeerde keuzes kunnen leiden tot grote fiscale schade. De civiele en fiscale schade die voortvloeit uit het achterwege blijven van vastlegging van de keuzes die partners hebben gemaakt, had voorkomen kunnen worden als cliënten hun afspraken hadden vastgelegd in een draagplichtovereenkomst.

In deze e-learning wordt ingegaan op alle aandachtspunten die verband houden met schulden en interne draagplicht.

Meld je hier aan voor de e-learning

Tip: er is een korte werkinstructie voor je gemaakt om deze activatie zo goed mogelijk te laten verlopen. Bekijk de werkinstructie.