The following macros are not currently supported in the header:
  • style

24-05-2018

Belangrijk om te weten omtrent HDN-update

Zaterdag 26 mei wordt een nieuwe HDN-versie actief. Als adviseur dien je hier rekening mee te houden. Aanvragen die klaar staan dienen vrijdag 25 mei verzonden te worden. Verzend je deze niet op vrijdag, dan zal de HDN aanvraag vanaf zaterdag opnieuw aangemaakt moeten worden.

AVG-update

Per vandaag, 25 mei 2018, is de wet "Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)" van kracht. Findesk heeft de afgelopen weken al diverse updates gedaan om ervoor te zorgen dat wij zelf voldoen aan deze wetgeving in de rol als verwerkingsverantwoordelijke van jouw persoonsgegevens. Tevens hebben we ervoor gezorgd dat je als adviseur kunt voldoen aan de wetgeving. Findesk is hier in de rol als verwerker betrokken. 

De afgelopen tijd hebben we de volgende wijzigingen doorgevoerd in Findesk met betrekking tot de AVG:

Nieuwe voorwaarden

Omdat met de AVG-wetgeving een aantal nieuwe begrippen en rechten zullen worden geïntroduceerd, hebben we onze gebruikersvoorwaarden en privacyreglement aangepast. Deze zijn middels een separate mail toegestuurd. Tevens hebben we een Verwerkersovereenkomst opgesteld. De verwerkersovereenkomst behandeld de verwerking van persoonsgegevens die wij van jouw klanten verwerken.

Per vandaag (25 mei) wordt vereist dat je bovengenoemde documenten accordeert. Dit kun je doen als je inlogt in Findesk en dient per account te gebeuren.

Verduidelijking versturen persoonsgegevens

Vanaf nu laten we duidelijk zien wanneer je persoonsgegevens verstuurt naar een externe partij. Hiervoor hebben we de knop waarmee je gegevens verstuurt herkenbaar gemaakt met een . Hieronder vind je een voorbeeld hoe dit werkt op de Dossiers delen pagina.

De melding en de knop zijn ook terug te vinden bij het versturen van een HDN-aanvraag, het Uitnodigen op het Klantportaal en op de Koppelingen pagina.Accountpagina

Er is een nieuwe Accountpagina waar je kunt zien welke voorwaarden en privacyreglement er gelden. Je kunt ook op deze pagina zien of je op onze nieuwsbrief bent geabonneerd en je kunt je hier eenvoudig uitschrijven. Je kunt ook makkelijker de klantgegevens (NAWTE) van al je dossiers exporteren. Hiervoor is de knop "Exporteer klantgegevens van dossiers" toegevoegd.  Gegevens van dossiers die door andere adviseurs met jou gedeeld worden, komen hier niet in voor.

Tot slot kun je vanaf nu ook op deze pagina je account verwijderen.

Klantportaalwijzigingen

Je bent vanaf nu meer in controle over het klantportaal. Zo kun je vanaf nu zelf de klant verwijderen. Het account wordt dan gewist en de klant kan dus niet meer het dossier aanpassen. Je kunt hierna kiezen om de klant weer (opnieuw) uit te nodigen.

Daarnaast hebben we de uitnodiging voor het klantportaal verbeterd, waardoor je deze nu makkelijker vanuit je eigen mailprogramma kunt versturen.

Meer informatie

Naast bovenstaande wijzigingen hebben we ook per onderdeel van de AVG uitgewerkt hoe dit in Findesk is opgelost. Je vindt dit artikel in onze FAQ. Onderdelen zijn onder andere de Rechten van betrokkenen en het Register van Verwerkingsactiviteiten.