The following macros are not currently supported in the header:
  • style

01-11-2018

Verbeteringen thema's Arbeidsongeschiktheid en Werkloos

In de thema's Arbeidongeschiktheid en Werkloos werd nog niet overal rekening gehouden met de datum waarop de AOW-leeftijd bereikt wordt. Dit zag je terug in het adviesrapport. Bij Arbeidsongeschiktheid werd bijvoorbeeld nog een vervolguitkering berekend, terwijl de klant op die datum al de AOW-leeftijd had bereikt.

Vanaf nu wordt de duur van een WIA- of WW-uitkering overal afgekapt op de datum dat de AOW-leeftijd is bereikt. Op het analysescherm wordt gerekend met het inkomen vanaf het moment dat de vervolguitkering in gaat. Wanneer een de klant voor die datum de AOW-leeftijd heeft bereikt, is er geen sprake meer van die vervolguitkering. De velden bij Arbeidsongeschiktheid worden dan niet meer gevuld. Wanneer er bij beide klanten geen uitkering berekend kan worden, wordt het hele thema op het analysescherm niet meer getoond.

Verbeterde weergave voorwaarden overbrugging

De productvoorwaarden in Kijk&Vergelijk in het thema Hypotheek voor overbrugging worden vanaf nu op een uniforme wijze weergegeven. Zo kun je makkelijker de voorwaarden van geldverstrekkers vergelijken. Daarnaast worden nu altijd de voorwaarden van zowel een verkocht als een niet-verkocht pand weergegeven.