The following macros are not currently supported in the header:
  • style

19-12-2019

Nieuwe versie HDN actief

Geplaatst op: 19/12/2019

Findesk is geupdate om de nieuwe HDN-versie te ondersteunen. HDN is de communicatiestandaard waarmee aanvragen voor hypotheken, verzekeringen en consumptieve kredieten worden verstuurd.

Lees hieronder meer over welke nieuwe mogelijkheden er met de HDN-update zijn geïntroduceerd.

Nog niet verstuurde aanvragen

Geplaatst op: 19/12/2019

Wanneer je een HDN-aanvraag gestart hebt, maar nog niet hebt verstuurd, dien je opnieuw de aanvraag te starten. Het HDN-bericht zal daarmee opnieuw aangemaakt worden volgens de nieuwe HDN-standaard.

DUITSE Volksbank en Brand New Day niet meer aan te vragen

Geplaatst op: 19/12/2019

Zowel DUITSE Volksbank als Brand New Day hebben aangegeven geen HDN-berichten meer te gaan ondersteunen. Deze producten zijn daarom niet meer beschikbaar in Findesk

 

AOW-leeftijden gewijzigd

Geplaatst op: 19/12/2019

Per 1 januari zijn er nieuwe AOW-leeftijden van kracht. In Findesk zijn deze vanaf nu doorgevoerd.

Deze wijziging houdt in dat iedere klant met een geboortedatum tussen 1-9-1953 en 1-1-1961 eerder AOW-gerechtigd is.

Dit houdt in dat de regeling van Vervroegd aflossen hierdoor ook eerder van kracht kan zijn. Hierdoor is het mogelijk dat klanten nu mogelijk minder kunnen lenen dan voor de wijziging.

We willen er tevens graag op wijzen dat er een pensioengat kan ontstaan, wanneer bij het opvoeren van de regelingen in het thema Pensioen de oude AOW-datum is gebruikt in het veld Pensioendatum. Dit moet handmatig gecorrigeerd worden.

Lees hier meer over in de FAQ.

 

Nieuwe sociale cijfers

Geplaatst op: 19/12/2019

Per 1 januari worden worden de bedragen voor de sociale zekerheden aangepast. Hieronder vallen bijvoorbeeld de ANW- en AOW-bedragen en het maximum SV-loon. Vanaf vandaag zijn deze bedragen ook doorgevoerd in Findesk.

 

Arbeidsmarktscan beschikbaar

Geplaatst op: 19/12/2019

Het is nu mogelijk om bij inkomens uit loondienst het toetsinkomen vast te zetten d.m.v. een arbeidsmarktscan. De Arbeidsmarktscan geeft weer wat de kansen van de consument zijn om snel een nieuwe baan in hetzelfde vakgebied te vinden, wat de verwachte zoektermijn in maanden zal zijn en wat de bijbehorende verdiencapaciteit is​.

 

De arbeidsmarktscan wordt ondersteund door de volgende geldverstrekkers: ABN Amro, Florius, ASN, ASR, BLG, Munt, Regiobank, SNS, Aegon, ING, Obvion en Rabobank. Kijk&Vergelijk is bijgewerkt waardoor je alleen bij deze partijen een aanvraag kunt doen met arbeidsmarktscan. Tevens wordt bij deze partijen in het HDN-bericht de arbeidsmarktscan doorgegeven.

Lees meer over de Arbeidsmarktscan op onze FAQ.

 

Nieuwe NHG-mutatie: Oversluitingen zonder verhoging

Geplaatst op: 19/12/2019

Je kunt vanaf nu bij de doelstelling Oversluiten en NHG kiezen uit een nieuwe NHG-mutatie op het Financieringsscherm: Oversluiten zonder verhoging. Deze vervangt de NHG mutatie Oversluiting.

Het is de bedoeling dat "Oversluiten zonder verhoging" gebruikt wordt wanneer er de huidige hypotheek al NHG is. Is dit niet het geval, dan moet "Verbeterde klantsituatie" gekozen worden.

Findesk zal op basis van het opgevoerde hypotheekverleden bij "Wonen nu" zelf de juiste waarde voorinvullen . Tevens hebben we ervoor gezorgd dat bij bestaande dossiers de juiste waarde automatisch geselecteerd is.

 

BSN veld niet meer beschikbaar

Geplaatst op: 19/12/2019

Het veld BSN is niet meer beschikbaar zijn bij het opvoeren en inzien van Klantgegevens. De reden hierachter is dat de Autoriteit Persoonsgegevens heeft aangegeven dat het intermediair pas een BSN mag verwerken als er sprake is van een klantrelatie met de aanbieder van een financieel product.

Indien je meer wilt weten over de aanleiding en welke gevolgen dit in Findesk heeft, kun je onze FAQ raadplegen.