Hoe voer ik een toetsinkomen vanuit het UWV-verzekeringsbericht op?


Voor inkomens uit loondienst is het mogelijk om het toetsinkomen vast te zetten d.m.v. een inkomensbepaling. Wanneer er een loondienst wordt toegevoegd, kun je onder de loondienst(en) kiezen voor de optie "UWV-verzekeringsbericht":

Voor de GHF-toetsing worden alle bij loondienst(en) opgevoerde inkomens vervangen door het inkomen wat is opgevoerd bij het UWV-verzekeringsbericht.

Je kunt snel switchen tussen de reguliere inkomensbepaling en de vastgestelde toetsinkomens, waardoor je snel een vergelijking kunt maken tussen beide inkomensbepalingen.

Let op: Het is alleen mogelijk het GHF-toetsinkomen vast te zetten. Het adviesinkomen zal altijd berekend worden aan de hand van de opgevoerde velden binnen Loondienst. Het invullen van de velden binnen loondienst is daarom ook altijd verplicht.

Hoe bepaal ik het toetsinkomen o.b.v. het UWV-verzekeringsbericht?

Wanneer een klant zijn UWV-verzekeringsbericht heeft aangeleverd, kun je hiermee via de tool van project Handig! het toetsinkomen berekenen. Hiervoor zijn het UWV-verzekeringsbericht en een recente loonstrook nodig (voor het invullen van de pensioenbijdrage).

  1. Klik op de bereken-knop,

       2. Je wordt nu doorgeleid naar de tool:

       3. Volg de instructies op dit scherm en klik op Berekenen. De tool genereert nu een toetsinkomen:

Vul dit inkomen in het veld Toetsinkomen o.b.v. UWV-verzekeringsbericht en de pensioenbijdrage om hier in Findesk verder mee te rekenen:

Let op: het is ook mogelijk een Pensioenbijdrage in te vullen bij de Handig! tool. Dit heeft impact op het vastgestelde toetsinkomen.