Wat moet er worden ingevuld als einddatum van de hypotheek?

Situatie 1

In Wonen nu heb je aangegeven dat de huidige woning wordt verkocht en je weet ook de Leveringsdatum al. Hoe kun je het beste de huidige hypotheek invullen?

Uitleg

Van elk leningdeel binnen de huidige hypotheek kun je het beste de datums aanhouden die in de papieren staan. Je ziet dus vrijwel altijd een looptijd van 30 jaar, ook al wordt het huis al na 5 jaar verkocht. Zie ook dit voorbeeld.

Omdat je de Leveringsdatum goed hebt ingevuld, houdt Findesk hier achter de schermen al rekening mee. Op deze manier kan ook het toekomstig Eigenwoningreserve goed uitgerekend worden. Wil je meer lezen over het invoeren van een reeds bestaand eigenwoningreserve, kijk dan bij Hoe kan ik een eigenwoningreserve invullen in Wonen nu?

Situatie 2

In Wonen nu heb je aangegeven dat de huidige woning is verkocht Hoe kun je het beste de huidige hypotheek invullen?

Uitleg

Van elk leningdeel binnen de huidige hypotheek houd je dan als Einddatum en Schuldrestdatum de passeerdatum aan waarop de woning is verkocht.

Op deze manier kan ook het toekomstig Eigenwoningreserve goed uitgerekend worden. Wil je meer lezen over het invoeren van een reeds bestaand eigenwoningreserve, kijk dan bij Hoe kan ik een eigenwoningreserve invullen in Wonen nu?

Gerelateerde vragen