Advies motiveren

We introduceren in Findesk de mogelijkheid om teksten, die de motivatie van je advies ondersteunen, op een geautomatiseerde en slimme wijze in het adviesrapport te integreren.

Je kunt hiervoor gebruik maken van de gedefinieerde tekstblokken die aangevuld worden met waarden die uit het advies komen. Dit heeft als voordeel dat je niet meer handmatig de tekstblokken moet aanvullen met gegevens die je al een keer hebt ingevoerd. Dit levert je een tijdwinst op en een kleinere kans op fouten.

Na het maken van je advies en de keuze voor de aanbieder ga je naar het tabblad Motiveren. Deze vind je aan de linkerzijde van het scherm (zie de afbeelding hieronder).

Je komt nu op de Motiverenpagina. Hier kun je de onderwerpen selecteren die de tekstblokken bevatten. Deze wil je vervolgens opnemen in het adviesrapport. Druk op de knop toevoegen (zie hieronder).

 

Nadat je een onderwerp hebt toegevoegd kies je het tekstblok dat je wilt toevoegen. In dit voorbeeld kiezen we onder Fiscaliteit voor het tekstblok ‘Twee woningen verkocht, twee overbruggingen benodigd’. Zoals je nu kunt zien staan er nog geen waardes tussen de blokhaken in de tekst.

 

Na het drukken op de knop ‘toevoegen’ wordt de tekst getoond aan de linkerzijde. Hier zijn de waardes nog niet gevuld. Door te drukken op de knop ‘opslaan’ wordt de tekst toegevoegd aan je adviesrapport.

Download het adviesrapport. Je zult nu zien dat het tekstblok is toegevoegd met de gegevens en bedragen uit je advies. In sommige gevallen moet je nog een kleine handmatige toevoeging doen. Zoals in dit voorbeeld op welke lening je precies een hogere overwaarde wilt laten aflossen.

 

Wijzig je inhoudelijk iets aan het dossier?

Mocht je gegevens aanpassen kan dit betekenen dat de gegenereerde motivatieteksten wijzigen.

Je krijgt vervolgens de mogelijkheid om dit eenvoudig te laten aanpassen.

Hiervoor klik je op de button bijwerken in de gele balk (zie hieronder)