2 factor authenticatie instellen

Waarom 2 factor gebruiken?

2 factor authenticatie is een veiligere methode om in te loggen, omdat het een extra authenticatie vereist. Dit betekent dat je naast het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord, nog een tweede factor nodig hebt, namelijk een code op jouw mobiele telefoon. De kans op inbreuk in jouw Findesk account wordt hiermee aanzienlijk verkleind. Het lijkt misschien ingewikkeld, maar installatie is eenvoudiger dan je misschien denkt en jouw gegevens zijn nu een stuk beter beveiligd.

Een authenticatie app op je telefoon zetten

Om gebruik te kunnen maken van 2 factor authenticatie voor Findesk, heb je een smartphone nodig met daarop een authenticatie app, zoals Authy of Google Authenticator. Deze apps zijn gratis te downloaden vanuit de Play Store of de App Store. Als je deze app hebt geïnstalleerd, kun je verschillende accounts toevoegen waarmee gebruik gemaakt wordt van 2 factor authenticatie, zoals Findesk

2 factor authenticatie aan Findesk koppelen

Als je de app hebt geïnstalleerd, ben je klaar om Findesk eraan te koppelen. Het instellen van 2 factor in Findesk is heel eenvoudig. Log in en klik rechtsboven in beeld op je naam. Kies voor Account en ga links op de pagina naar Wachtwoord :

Klik nu op Instellen. Er wordt nu een zgn. QR code getoond.


Deze code kun je scannen in de authenticatie app op je telefoon.

  1. Open de app (in dit voorbeeld Authy)
  2. Klik op Add account:
  3. Klik op code scannen: 
  4. Na het scannen van de code zie je een 6-cijferige code in de app:
  5. Neem deze code over op het scherm

Ter controle wordt ook nog om je Findesk wachtwoord gevraagd.

Als de installatie is afgerond, is de 2 factor authenticatie voor Findesk geïnstalleerd. Dat houdt in dat nu bij elke inlogpoging ook om een authenticatiecode gevraagd wordt. Deze kun jij elke keer ophalen vanaf je authenticatie telefoon op je app. Deze code vul je in, in het pop-up scherm dat in beeld verschijnt nadat je eerst heb ingelogd met je gebruikersnaam en wachtwoord:


Je bent nu ingelogd in Findesk!

Inlogproblemen

Het kan natuurlijk gebeuren dat je je telefoon kwijt bent of dat deze gestolen is. Neem in dat geval contact op met onze supportdesk zodat wij je verder kunnen helpen. Wij zijn te bereiken op telefoonnummer 0570-767 385.


Tip

Je kunt de Authy app ook op je computer installeren. Hierdoor hoef je niet altijd je telefoon bij je te hebben. Zie daarvoor de Authy website: https://authy.com/download/