Ontslag Hoofdelijke Aansprakelijkheid - Uitkopen ex-partner

Situatie

Naast het ontslag uit de hoofdelijk aansprakelijkheid, wil mijn klant de hypotheek ook verhogen voor het uitkopen van de ex-partner.

Wat vul ik in bij de Klantinventarisatie?

Tabblad Klantgegevens: Voer alleen degene op die in de woning blijft wonen en geef aan dat het huwelijk is ontbonden ofwel dat hij/zij alleenstaand is. Er kan in deze stap nog géén nieuwe partner opgevoerd worden.


Tabblad Woonsituatie: Voer in dat de aanvrager blijft wonen en dat het eigendomsdeel 50% (of x%) is; automatisch wordt het deel voor derden berekend.


Tabblad Woonsituatie - Hypotheek: Voer hier de volledige hypotheek op; Findesk neemt de eigendomsverhouding hierin over uit Woonsituatie.


Wat vul ik in bij het thema Hypotheek? Kies bij doelstelling als doel hypotheekgesprek: 'Ontslag uit hoofdelijk aansprakelijkheid., en neem het adres over middels de knop 'overnemen'.


Vul onder het tabblad Onderpand bij 'Deel overname hypotheek en/of uitkoop' het deel in waarvoor de klant zijn of haar ex-partner uit dient te kopen + zijn of haar deel van de over te nemen hypotheek. 


Onder het tabblad Financiering geef je aan dat het om een tweede hypotheek gaat, omdat we er in deze case vanuit gaan dat de hypotheek verhoogd wordt en we bij dezelfde geldverstrekker blijven. Bij 'Hypotheekbedrag' vul je het bedrag in van de verhoging 'de financieringsbehoefte' - of deze minus de eventueel in te brengen eigen middelen.

Nieuwe partner?

Mocht er een nieuwe partner van toepassing zijn in dit dossier, dan kan deze na de voorgaande stappen ingevoerd worden.

Gerelateerde vragen