Overbruggingskrediet opvoeren en specificeren per aanvrager

Een overbruggingskrediet is bij Financiering op te voeren wanneer de leverdatum van de huidige woning in Woonsituatie later ligt dan de passeerdatum van de nieuwe woning. Op dat moment zie je de keuzeoptie voor een Overbruggingskrediet. Deze is dan te berekenen en te specificeren per aanvrager wanneer op ‘Bereken’ wordt geklikt.

Een specificatie kan handig zijn wanneer het eigendom van de woning niet in gelijke delen is verdeeld of wanneer er sprake is van een overbruggingskrediet met twee woningen als zekerheid.

Uiteraard is het onmisbaar bij een draagplichtsamenstelling. Wanneer je kiest voor een draagplichtsamenstelling maken we het specificeren van de overbrugging zelfs verplicht. Je ziet dan ook een melding op het scherm dat je nog een specificatie moet toevoegen.

In het geval van twee woningen en twee aanvragers kan er per aanvrager worden aangeven welk bedrag er als overbrugging gehanteerd moet worden. Tevens kun je aangeven voor welk percentage je de overbrugging wenst mee te nemen. 

Verder zul je de opgevoerde specificatie van de overbrugging(en) ook terugvinden in het advies rapport.